eshop@svx.sk
+421 907 778 007
Pon - Pia: 8:00 – 15:30
0
0,00 €

Napíšte čo hľadáte

  • 01. 10. 2024

Zdieľať

Vrtáky Alpen: Spoľahlivé nástroje pre každú výzvu

Pri práci so stavebnými materiálmi, ako sú železobetón, murivo, kameň, tehly, drevo a kov, je výber správneho náradia kľúčový. Ak hľadáte kvalitné vrtáky, ktoré zvládnu aj tie najnáročnejšie projekty, značka Alpen je ideálnou voľbou. V tomto článku sa pozrieme na rôzne typy vrtákov, ich výhody a využitie v praxi.

Vrtáky Alpen: Spoľahlivé nástroje pre každú výzvu

1. Vrtáky do železobetónu

Železobetón je jedným z najpevnejších stavebných materiálov, takže na jeho vŕtanie potrebujete výkonný vrták. Alpen ponúka vrtáky s karbidovými hrotmi, ktoré sú navrhnuté špeciálne na vŕtanie do železobetónu. Tieto vrtáky vynikajú vysokou odolnosťou proti opotrebeniu a dlhodobou výkonnosťou.

Využitie: Stavebné práce, inštalácia kotiev, montáž zábradlí, alebo akékoľvek iné úlohy, kde potrebujete vŕtať do armovaného betónu.

- Vysoká odolnosť proti opotrebeniu

- Precízne vedenie vrtu

- Dlhá životnosť aj pri intenzívnom používaní

 

2. Vrtáky do muriva a kameňa

Murivo a kameň patria medzi tvrdé a drsné materiály, ktoré kladú vysoké nároky na náradie. Alpen vyrába vrtáky, ktoré sú špeciálne navrhnuté na rýchle a presné vŕtanie v týchto materiáloch. Vďaka svojim robustným špirálovým drážkam tieto vrtáky efektívne odvádzajú vyvŕtaný materiál, čím zabraňujú upchávaniu a zaisťujú hladký chod vŕtania.

Využitie: Vŕtanie otvorov do stien pre elektrické rozvody, inštalácie vedení, vŕtanie do prírodného kameňa pri úpravách exteriérov.

- Rýchle a presné vŕtanie

- Odolnosť proti zlomeniu

- Efektívny odvod materiálu

 

3. Vrtáky do tehál

Tehly sú bežným stavebným materiálom, ale ich vŕtanie môže byť náročné, najmä pri starších stavbách. Alpen ponúka vrtáky s diamantovo brúsenými hrotmi, ktoré zabezpečujú presný a čistý vrt do tehál bez poškodenia okolia otvoru.

Využitie: Vrtáky do tehál majú široké využitie pri rôznych typoch stavebných a montážnych prác napríklad inštalácia elektrických zásuviek a montáž potrubí

- Presné a čisté otvory

- Odolnosť voči opotrebeniu

- Zabraňuje praskaniu tehál

 

4. Vrtáky do dreva

Práca s drevom si vyžaduje špeciálnu pozornosť na precíznosť a čistotu vŕtania. Alpen ponúka vrtáky do dreva, ktoré majú špeciálne tvarované hroty na rýchle a presné vŕtanie. Tieto vrtáky sú ideálne na vŕtanie do mäkkého aj tvrdého dreva.

Využitie: Vŕtanie do drevených trámov, montáž nábytkových dielov, inštalácia závesov či políc.

- Hladký a čistý vrt

- Vhodné na mäkké aj tvrdé drevo

- Dlhá životnosť

 

5. Vrtáky do kovu

Pri práci s kovom je veľmi dôležité mať vrták, ktorý si dokáže poradiť s tvrdými kovmi bez poškodenia. Vrtáky Alpen do kovu sú vyrobené z rýchloreznej ocele (HSS) a sú ideálne na presné vŕtanie do ocele, liatiny, hliníka a iných kovových materiálov.

Využitie: Práca v automobilovom priemysle, výroba kovových konštrukcií, inštalácia kovových prvkov do stavieb.

- Vysoká odolnosť

- Presné a rýchle vŕtanie

- Vhodné na rôzne druhy kovov

 

Vďaka investícii do kvalitných vrtákov si zabezpečíte efektívnejšiu prácu a lepšie výsledky, pričom ušetríte čas aj námahu. Alpen je voľbou profesionálov i domácich majstrov, ktorí nechcú robiť kompromisy medzi kvalitou a výkonom.

Martina Belfiová

Prvýkrát na svx.sk? Zaregistrujte sa a máte prehľad o aktuálnych novinkách a akciách.

Sledujte náš YouTube kanál

Prejsť na SVX kanál