eshop@svx.sk
+421 907 778 007
Pon - Pia: 8:00 – 15:30
0
0,00 €

Napíšte čo hľadáte

  • 01. 07. 2024

Zdieľať

Bazénová chémia: Udržujte svoj bazén krištáľovo čistý

Leto je tu a s ním prichádza aj sezóna bazénov! Starostlivosť o bazén môže byť jednoduchá, ak viete, aké produkty a postupy použiť. Každý majiteľ bazéna vie, že starostlivosť o bazénovú vodu je nevyhnutná nielen pre estetický vzhľad, ale aj pre zdravie a bezpečnosť všetkých, ktorí sa v ňom kúpu.

V tomto článku vám ukážeme, ako udržať váš bazén krištáľovo čistý pomocou produktov značky MASTERsil.

Bazénová chémia: Udržujte svoj bazén krištáľovo čistý

1. Pravidelné čistenie bazénu

Základom čistého bazénu je pravidelné manuálne čistenie. Používanie sieťky na zachytávanie nečistôt je prvým krokom. Táto sieťka vám pomôže odstrániť listy, hmyz a iné nečistoty z povrchu vody. Je dobré sieťku používať aspoň raz denne, aby ste zabránili hromadeniu nečistôt.

 

2. Úprava pH vody

Správne pH vody je kľúčové pre komfort kúpania a účinnosť dezinfekcie. Na meranie pH používajte tester pH. Ideálne pH pre bazénovú vodu je medzi 7,2 a 7,6. Ak je pH príliš vysoké alebo nízke, použite produkty pH+ alebo pH-.

- pH+: Tento produkt zvýši pH vody, ak je príliš kyslá.

- pH-: Tento produkt zníži pH vody, ak je príliš zásaditá.

Pravidelné testovanie a úprava pH je nevyhnutná, pretože nesprávne pH môže spôsobiť podráždenie očí a kože.

 

3. Dezinfekcia vody

Na zabezpečenie čistej a bezpečnej vody je potrebné použiť dezinfekčné prostriedky. Chlórové tablety sú skvelým riešením na dezinfekciu bazénovej vody. Tieto tablety umiestnite do plaváka, ktorý sa postará o rovnomerné rozloženie chlóru vo vode.

Použitie plaváka je veľmi jednoduché – stačí ho naplniť tabletami a vložiť do bazénu. Tento spôsob zabezpečí, že chlór bude uvoľňovaný postupne a efektívne.

 

4. Čistenie vody pre krištáľovú čistotu

Aby bola voda v bazéne krištáľovo čistá, odporúčame používať čistič pre krištáľovú vodu. Tento produkt pomáha odstrániť jemné nečistoty a zlepšuje filtráciu. Pravidelné používanie tohto čističa zabraňuje zakaleniu vody a zabezpečuje jej jasnosť.

 

5. Blokátor tvrdosti

Tvrdá voda môže spôsobiť množstvo problémov, vrátane tvorby usadenín a zakalenia vody. Používanie blokátora tvrdosti zablokuje minerály spôsobujúce tvrdosť vody a rozpustené kovy, čím predídete vzniku zákalu a usadenín. Tento produkt je nevyhnutný pre udržanie krištáľovo čistej vody a ochranu vášho bazénového zariadenia.

 

6. Prevencia a likvidácia vodných rias

Vodné riasy môžu rýchlo pokaziť vzhľad vášho bazéna a vytvoriť nevhodné prostredie pre kúpanie. Použitie algicidu je účinným spôsobom, ako predísť ich vzniku a zlikvidovať existujúce riasy. Algicid je špeciálne navrhnutý pre prevenciu a likvidáciu vodných rias, čím zabezpečí, že váš bazén bude stále čistý a bezpečný.

 

7. Filtrácia a cirkulácia vody

Správna filtrácia a cirkulácia vody sú dôležité pre udržanie čistoty bazénu. Náš sortiment zahŕňa aj filtračné guličky, ktoré vynikajúco zachytávajú aj jemné nečistoty a môžu nahradiť alebo doplniť bežnú pieskovú filtráciu bazénov. Tieto guličky sú efektívne a ľahko sa udržiavajú, čo z nich robí skvelú voľbu pre váš bazén.

 

8. Pravidelné kontroly a údržba

Na záver je dôležité pravidelne kontrolovať všetky aspekty bazéna. Uistite sa, že všetky zariadenia fungujú správne a že voda je pravidelne testovaná. Včasná údržba a riešenie problémov zabránia väčším problémom v budúcnosti.

 

Používanie našich produktov vám uľahčí starostlivosť o váš bazén a zabezpečí, že bude vždy pripravený na kúpanie. Užite si leto plné zábavy a relaxu vo vašom dokonale čistom bazéne! Ak máte akékoľvek otázky alebo potrebujete poradiť s výberom produktov, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre vás!

 

Upozornenie

Nikdy neaplikujte chemické výrobky do vody, keď sú ľudia v bazéne. Vždy počkajte, kým sa výrobky úplne nerozpustia a nerozptýlia vo vode.

Martina Belfiová

Prvýkrát na svx.sk? Zaregistrujte sa a máte prehľad o aktuálnych novinkách a akciách.

Sledujte náš YouTube kanál

Prejsť na SVX kanál